1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Zasloužená prohra

    K dalšímu mistrovskému utkání zajížděli muži na hřiště do Úpice. Tým se musel vypořádat s několika změnami, pro nemoc neodcestoval Číla, z pracovních důvodů nejel Krejčí, někteří z hráčů o sobě ani nedali vědět a na lavičce byli připraveni Sklenář, trenér Bažík a zdravotně indisponovaný Ulrich.
    Začátek utkání byl oboustranně rozháraný, nepřesnosti byli jak na straně domácích tak i hostí. Ovšem rozdíl byl v tom, že domácí když už se dostali před branku, tak alespoň tím směrem zakončili. To se hostů povedlo v prvním poločase pouze jednou. Navíc od 20. minuty se hosté místo hře věnovali diskuzi s rozhodčími a úplně se nechali vykolejit jejich několika spornými rozhodnutími. Draze za to také zaplatili. Ve 28. minutě šli domácí do vedení, kdy po autovém vhazování se hráč dostal k míči na brankové čáře a jeho přihrávku nebyl problém pro spoluhráče usměrnit do branky 1:0. O deset minut později se domácí prosadili podruhé. Hosté opět diskutovali s rozhodčími a ti nařídili přímí kop. Ten sice brankař vyrazil, ale žádný z bránících hráčů na to nereagoval a pro hráče domácích opět nebyl problém uklidit míč za bezmocného brankaře 2:0. Tímto rozdílem skončil první poločas.
    Druhé dějství začalo loženou šancí domácích, ale ti tentokráte neuspěli. Až od 70 minuty také hosté ukázali, že umí hrát fotbal. Dobrých 15. minut domácí sevřeli před jejich brankou, ale vytěžili z toho pouze jedinou branku. V 83. minutě přetažený míč po trestném kopu vybojoval Sklenář, obtočil se kolem bránícího hráče a střílenou přihrávkou před domácí branku našel připraveného Jisla 2:1. Domácí však dvě minuty před koncem zareagovali, opět po nedostoupení protihráče hostující obránci dovolili střelu z hranice pokutového území, která zapadla za záda opět bezmocného brankaře. Hosté utkání nezvládli a to zejména díky prvnímu poločasu. 

    Úpice  - 1.FK Nová Paka 3:1 (2:0)
    branky: 82. Jisl
    ŽK: 1:2
    ČK: 0:0
    Rozhodčí: Říha, Trejbal, laik

    Sestava Nové Paky: Vočka – Štefan, Lenfeld, Janouch, Bláha – Kříž, Jisl, Machát, Wolf – Brutovský, Kuchta

    Komentář k zápasu:
    Radek Kaplan trenér (domácí):Jsem spokojen s vítězstvím na domácím hřišti kde jsme doposud body pouze rozdávali. První poločas byl v naší režii kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení a hosty nepustili do vážnější akce. Ve druhém poločase jsme si vybrali slabší chvilku kdy se hosté dostávali před naší branku a podařilo se jim snížit, ale naše odpověď byla taktéž branková a zaslouženě jsme zvítězili.

    Marcel Bažik (hosté): Domácím gratuluji k zisku tří bodů, ke kterým jsme bohužel přispěli i my svým výkonem. Z našeho mužstva jediní, kteří zaslouží pochvalu za svůj výkon jsou Wolf a Janouch, zbytek týmu předvedl výkon pod své možnosti.


    Novinky

    28. 04. Odjezd starších žáků k zápasu do Třebechovic je v 11:30 od stadionu.

    27. 04. Odjezd st. dorostu k zápasu v Černilově je v 11:30 od stadionu.

    27. 04. Odjezd mužů k zápasu do Sobotky je v 15:30 od stadionu.

    Příští zápasy

    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka
    5. 5. 13:30 U17: Třebechovice - N/S Paka
    9. 5. 18:00 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    11. 5. 11:00 U15: Jičín - N/S Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace