1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Prohra v penaltách

    V dalším domácím utkání přijel na umělou trávu soupeř ze Žacléře. Hostující mužstvo v minulém kole schytalo debakl na hřišti vedoucí Železnice a domácím se zase podařilo přivést tři body z derby ve Staré Pace. I postavení v tabulce ukazovalo, že domácí tým je favoritem tohoto utkání.
    Zápas začal mírnou převahou domácích, lépe se pohybovali, lépe kombinovali, ale pološance neproměnili. Až ve 21. minutě utkání špatnou rozehrávku hostujícího brankaře zachytil Kuchta a lobem z dobrých 20 metrů překonal brankaře 1:0. Domácí i nadále tlačili hosty, ti odolávali jak dobrými zákroky brankaře tak i díky nepřesnosti domácích ve finální fázi. Do poločasu se domácí již branku vstřelit nepodařilo a tak se šlo do kabin za těsného vedení domácích.
    Druhý poločas ze strany domácích již postrádal lehkost, vytratila se i bojovnost a to hostím dovolilo více ohrožovat domácí branku. Ve dvou dobrých šancích hostí se zaskvěl brankař Vočka, který tyto šance zneškodnil. Domácí se čím dál míň dostávali do šancí a do vyložených šancí se nedostávali. Poté v 62. minutě přišla zvláštní situace, pro křeče musel hlavní rozhodčí pan Prušinovský odstoupit ze zápasu a jeho místo zastal první asistent pan Tryzna. Hostům se podařilo v 68. minutě vyrovnat po rohovém kopu. V 70. minutě si domácí zkomplikovali situaci, po svém rohovém kopu brankař hostů vyboxoval míč, ovšem při zákroku zasáhl domácího Sklenáře a ten se neudržel a brankaři za tento střet vlepil políček. Rozhodčí ho za to odměnil červenou kartou. V té chvíli byl hráč na hřišti asi pouhých 30. sekund. Hosté vycítili šanci a byli nebezpeční před domácí brankou. Také domácí se snažili ohrozit branku hostů a nakonec měli blíže k zisku tří bodů. V 88. minutě totiž domácí šanci zahrávat pokutový kop za faul na Krupku, ale Ondra Janouch tuto výhodu nevyužil. V pokutových kopech, ve které utkání vyústilo měli více štěstí hosté a odváží si tak dva pro ně důležité body.

    1. FK Nová Paka A – Žacléř 1:1(1:0, PK 3:4)
    branka: 21. Kuchta
    rozhodčí: Prušinovský, Tryzna, Otava
    delegát: Vojtěch
    ŽK 1:3
    ČK: 1:0
    diváků 57

    komentář k utkání:

    Marcel Bažik (domácí): Zápas se nám dnes vůbec nepovedl. Sice jsme po hezké brance Kuchty vedli, ale v dalším průběhu bez bojovnosti a nasazení to jinak nemohlo dopadnout. Hosté hráli, co potřebovali, aby si odvezli nějaký bod. To splnili a po penaltovém rozstřelu si vezou dokonce body dva. Pochvalu zaslouží pouze brankař Vočky, a z hráčů Lenfeld a Janouch.

    výsledky a tabulka zde


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka
    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace