1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Dělba bodů v derby

    Dělba bodů v derby

    Ve třetím kole 1. B třídy se hrálo derby mezi Novou Pakou a Starou Pakou byl šlágr, který si nenechalo ujít více než 400 diváků.Domácí v minulém kole přivezli body ze hřiště soupeře, když 5:2 vyhráli v Kobylicích. To hosté jako nováček si ve dvou zápasech připsali šest bodů a jejich výsledky i skóre 10:2 vzbuzovali respekt. A tak se všichni přihlížející těšili, co nám mužstva předvedou.
    Utkání od samotného začátku bylo ze strany hostů vedeno zcela jinak než utkání předešlá. Vycházeli z kvalitní obrany a čekali na svoji příležitost podniknout rychlý protiútok. Domácím se tentokrát dařila hra. Hosty přehrávali, ale museli být neustále ostražití, neboť útočníci hostí jsou velice nebezpeční. Domácí se do první branky dostali několika šancí, kterým však chybělo přesné zakončení. Až ve 37. minutě se domácí střelecky prosadili. Přihrávku za hostující obranu si našel Wolf  postupoval na brankaře a křížnou střelou na zadní tyč svoji šanci proměnil 1:0.
    Hosté ovšem odpověděli záhy. Ve 40. minutě dlouhý nákop za domácí obranu sice nevypadal nebezpečně, domácí stopeři v domnění že se nic nemůže stát trochu podcenili situaci, ovšem útočník hostí Wojcik situaci nevypustil, podstoupil souboj s domácím obránce, ve kterém upadl a hlavní rozhodčí tuto situaci posoudil jako nedovolenou ze strany domácích. Nařídil pokutový kop pro hosty a Luboš Červenka nabídnutou šancí nepohrdl 1:1. Tímto skórem skončili první poločas.
    Druhý poločas byl ze strany hostů veden takovým způsobem, aby neobdrželi branku. Do žádných velkých útočných akcí se nepouštěli a za celý druhý poločas pouze jednou vystřeli na branku domácích. To domácí ve snaze o překlopení výsledku na svoji stranu si vytvořili několik nebezpečných situací a tři takové, které volali po brance. Jenže to nechtěl dopustit hostující brankař Jirka Zlatník, který svými zákroky všechny šance zlikvidoval, a hosté zejména jeho přispěním dovedli utkání do penaltového rozstřelu. V něm nakonec uspěl hostující celek, který si díky jedné chycené penaltě Jirkou Zlatníkem, nejlepším hráčem utkání připsal bonusový bod.

    1.FK Nová Paka – Stará Paka  1:1 (1:1, PK 3:5)

    branky: 37. Wolf – 40. Červenka
    rozhodčí: Hlavsa, Soukup, Hanuš
    ŽK: 2:0
    diváků: 400

    Sestava Nové Paky: Strohschneider – Štefan, Janouch, Krejčí, Bláha – Procházka (64. Kříž), Machát, Číla, Jisl – Kuchta (69. Rosputniak), Wolf

    Stará Paka: Zlatník – Luňák, Čokina, Huráň, Bíl – Pospíšil (84. Plecháč), Červenka, Kazda, Novák – Wojcik, Taneček (38. Sochor)

    Komentář k zápasu:
    V. Horák (domácí): Utkání skončilo dělbou bodů, ale v zápase jsme byli lepším mužstvem. Hosté tentokrát nehráli svoji hru, poctivě bránili a čekali na brejky. My šance měli, ale tentokrát výborný výkon předvedl Jirka Zlatník v brance hostů Vše podtrhla výborná divácká kulisa.

    Bil Jaroslav (hosté): Hráči Staré Paky celý zápas odehráli jakoby svázaní odpovědností. Nehráli jsme svoji hru a soupeř nás přehrával ve středu pole. Díky výkonu našeho gólmana si odvážíme dva body. Děkujeme všem za vytvořenou diváckou kulisu.


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka
    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace