1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Vítězství na domácím hřišti

    Vítězství na domácím hřišti

    V šestém kole1.B třídy muži „A“ přivítali na domácím hřišti „A“ mužstvo Kopidlna. Hostující celek se před tímto utkáním pohyboval na třetím místě neúplné tabulky a to i přesto že v minulém kole měl odložený zápas s Vrchlabím „B“ kvůli karanténě hráčů soupeře. To domácí chtěli potvrdit body získané v předešlém kole na hřišti Skřivan a tak se očekával vyrovnaný zápas.
    Utkání začal domácí celek aktivně, hned v prvních 15. minutách i vypracoval dvě velké příležitosti, ovšem zakončení bylo nepřesné. Hosté se soustředili na organizovanou hru s dobrou obranou a rychlými protiútoky. Hra se povětšinu prvního dějství odehrávala na polovině soupeře, ale každé zaváhání domácích hráčů byla nebezpečné a také hosté párkrát ohrozili domácí branku.
    Druhý poločas začal v podobném duchu, jako se vyvíjel poločas první. Převaha domácího celku se stupňovala, ale stále ne a ne se střelecky prosadit. Až v 55. minutě po souboji domácího hráče s hostující obranou se hlavní rozhodčí po mírném zaváhání rozhodl odpískat pokutový kop ve prospěch domácích. Tu s přehledem proměnil Ondra Janouch a od této chvíle nebylo o vítězi utkání pochyb. Za osm minut se domácí střelecky prosadili podruhé. Mezi hostující stopery si naběhl Dominik Rosputniak, převzal se přihrávku s tvrdou střelou nedal brankaři šanci 2:0.  V 78. minutě si hosté vstřelili vlastní branku. Po centru do pokutového území se přes bránící hráče brankař těžko prodral na míč, pouze ho vyboxoval před sebe, kde bohužel trefil do zad jednoho z bránících hráčů, od kterého se míč odrazil za jeho záda 3:0. Konečný stav utkání zařídil svojí druhou brankou Dominik Rospitniak, který v 81. minutě vstřelil čtvrtou branku domácích.

    1.FK Nová Paka – Kopidlno „A“  4:0 (0:0)

    branky: 55. Janouch(PK), 63. Rosputniak, 77. vlastní, 83. Rosputniak
    rozhodčí:Janota, Vitvar, Kříž
    ŽK: 0:1
    Sestava Nové Paky: Frajer – Štefan, Lenfeld, Janouch, Bláha – Jisl, Číla, Machát, Krejčí (65. Kříž) – Kuchta (70. Wolf), Rosputniak(85. Militký Dan)

    Komentář k zápasu:
    V. Horák (domácí): Hosté přijeli s taktikou dobré obrany a rychlých protiútoků což se jim dařilo zejména v prvním poločase. Nám nevycházelo zakončení a až ve druhé půli jsem se střelecky prosadili. Z pohledu vývoje utkání jsme si vítězství určitě zasloužili.

    Vladimír Hnát, vedoucí mužstva (hosté):Zasloužená výhra domácích, kteří byli fotbalovější, drželi častěji míč na svých kopačkách a my naopak drželi stav 0:0. Utkání ovlivnil první gól z penalty, která byla odpískána nejistě s velkým zpožděním a zápas prakticky rozhodla. My jsme dnes neměli kvalitu s utkáním něco udělat a další góly již jen výsledek navýšily.


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace