1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Prohra na penalty

    Prohra na penalty

    Druhé venkovní utkání se výsledkově nepovedlo. Škoda ztracených bodů, ale i takové jsou zápasy.
    Utkání začalo v dobrém tempu, domácí se snažili a hosté více drželi míč pod kontrolou. První vážnější situace byla před domácí brankou, ale Dominik Rosputniak nečekal odraz míče a míč na malém vápně za záda domácího brankaře neusměrnil. Poté se zase do velmi dobré šance dostal domácí celek. Opět jim to nabídli hosté svojí složitou rozehrávkou přes svého brankaře kterému se pod tlakem nepovedl odkop, míč se rychle dostal na kopačky domácího útočníka a naštěstí Frajer v brance hostí jeho šanci zlikvidoval. Hosté byli v držení míče lepším týmem, ale do koncovky se nedostali. To domácí všechny nebezpečné situace řešili jednoduše „máš li prostor vystřel“, jaký kontrast oproti hostujícímu týmu. Na konci prvního dějství měli hosté výhodu trestného kopu z hranice velkého vápna. Střela trefila ve zdi stojícího hráče do ruky a i když všichni viděli že hráč měl ruku na hlavou, rozhodčí pokutový kop neodpískal s odůvodněním, že si hráč kryl obličej.  Z následného rohu již hosté branku vstřelili, ale na pokyn pomezního hlavní branku neuznal pro postavení mimo hru, i když hráč který branky docílil nabíhal na míč z velkého vápna. Tyto situace a i některé jiné výroky rozhodčího celek hostů úplně vyvedli ze hry.
    Druhý poločas nezačal pro hostující celek dobře, sice si první šanci vypracoval on, ale již v 53. minutě propadla jejich obrana a domácí šli do vedení 1:0. Hostující celek se poté tlačil před domácí branku, ale bojovnost a obětavost jim nedovolovala dostat se do pořádného zakončení. A když už obranu domácích překonali tak váhavostí své šance pořádně ani nezakončili. Vstřelit branku se hostům povedlo až v 83. minutě, kdy kombinací přehráli domácí obranu a Haken zakončoval prakticky do prázdné branky. Více se již hostům získat nepodařilo a utkání tak dospělo do pokutových kopů. V těch byl úspěšnější domácí celek a připsal si jeden bod navíc.

     

    Příští utkání sehraje áčko domácích v sobotu 21.9.  od 10:15  přivítáme na domácím hřišti  Žacléř.

     

    Spartak Kobylice - 1.FK Nová Paka   1:1 (0:0, PK 5:3)

    branky: 83. Haken
    rozhodčí: Prinz, Žerovnický, Kubálek
    ŽK : 3:5
    diváků: 140

    Sestava Nové Paky : Frajer – Militký, Lenfeld, Bláha, Janouch – Číla, Haken(87. Stránský, Krejčí, Jisl – Sklenář, Rosputniak

    Komentář k zápasu:

    Jaroslav Valenta, sekretář (domácí): Hostující tým měl sice více ze hry, ale to bylo vše. Náš bojovný výkon tentokrát stačil na favorita utkání a je třeba do dalších zápasů jít s takovýmto odhodláním udělat pro výsledek maximum jako dnes. Škoda jen nevyužít příležitostí, naše vítězství mohlo být i tříbodové.

    V. Horák (hosté): Jen těžce lze vyhrát utkání ve kterém za devadesát minut vystřelíte dvě přímé střely na branku. Sice jsme po většinu zápasu měli více ze hry, ale domácí dobře bránili a každá jejich šance byla nebezpečná. Toto utkání jsme měli vyhrát a neomlouvá to ani zvláštní posuzování některých situací hlavním rozhodčím.


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace