1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Pohárová prohra

    Ve svém druhém utkání před začátkem sezony se na hřišti v Nové Pace v rámci krajského poháru představil účastník krajského přeboru celek FC Vrchlabí.
    Do utkání domácí celek celkem odhodlaně, ale bohužel již v šesté minutě šli hosté do vedení. Po zahrávání rohového kopu si nešťastně do vlastní branky srazil míč Haken 0:1. Poté začal hostující celek hrát fotbal ze zajištěné obrany s velmi rychlým přechodem do útoku. Domácí se snažili ale do dobře fungující obrany se těžko dostávali a příliš šancí si nevypracovali. To hosté z brejkových situací měli tři, čtyři velké šance, které buď špatně zakončili (trefili tyč a břevno) nebo dobrým zákrokem zlikvidoval domácí brankař.
    Druhý poločas začal velice dobře pro domácí celek, který v 54. minutě srovnal stav utkání na 1:1 Janouchem. Po vstřelené brance se hrál  otevřený fotbal s šancemi na obou stranách. Stav na ukazateli se však měnil až v 70. minutě kdy se po dobré práci s míčem, obejití dvou domácích stoperů prosadil Martin Kučera, který mužstvo Vrchlabí posílil z FK Mladá Boleslav a poslal hosty podruhé do vedení 2:1. Hosté zkušeně stav utkání hlídali a již nic nenasvědčovalo tomu, že by se domácím podařilo srovnat skóre. V 86. minutě se to domácím přeci jen povedlo. Po faulu na půlící čáře měli domácí možnost zahrání přímého kopu. Haken míč poslal do velkého vápna a tam se najednou ocitli tři domácí hráči nikým neatakováni. Nejvýše vyskočil  Lukáš Stránský a srovnal na 2:2. Do konce utkání ještě jednou zahrozil hostující celek, ale domácí tuto šanci přežili a poslali utkání do pokutových kopů. V těch měli více štěstí hostující hráči a po výhře na penalty postoupili do dalšího kola. V domácím celku v tomto zápase nastoupilo několik mladých hráčů, kteří se představili ve velice dobrém světle. 

    První ostré utkání sehraje áčko domácích v sobotu 10.8.  od 17:00  přivítáme na domácím hřišti „A“ mužstvo Miletína .

     

    1.FK Nová Paka – FC Vrchlabí   2:2 (0:1, PK 3:4)

     

    branky: 54. Janouch, 86. Stránský – 6. Haken(vlastní), 70. Kučera
    rozhodčí: Otava, Stejskal, Šnajdr
    ŽK: 44. Janouch, 60. Militký, 90. Haken – 56. Fink
    diváků: 80

    Sestava Nové Paky : Frajer – Štefan (57. Kuchta), Janouch, Lenfeld(52. Stránský), Bláha  – Řeháček(46. Sucharda), Machát, Haken, Militký – Sklenář (75. Hoška), Krejčí (65. Kříž)

    Sestava FC Vrchlabí: Švejdar Jan, Hanuš Marek, Hájek Lukáš, Kout Zdeněk (K), Hladík Patrik, Blažej Jan, Fišar Tomáš, Slavík Michal, Kraus Pavel (29. Fink Jan), Kučera Martin, Navrátil Tomáš.

    Komentář k zápasu:

    V. Horák (domácí): S velkým favoritem jsme hráli vyrovnaný zápas. Hosté co se týče kvality kombinace byli kvalitnější, ale snaha našich hráčů přispěla k vyrovnanému skóre po 90. minutách. V penaltovém rozstřelu byli hosté šťastnější a postoupili do dalšího kola. Pozitivem bylo nastoupení několika našich mladíků a ti si nevedli vůbec špatně.


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace