1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Prohra v Hořicích

    Jiskra Hořice – 1. FK Nová Paka
    2 : 1 (1 : 0)

    Branka: 60. Krejčí
    ŽK: 3:0
    Rozhodčí: Kučera, Hron

    Sestava: Malý M. – Knapp (80. Fišar), Šnajdr (70. Bouchner), Skořepa, Ulrich – Fajta (46. Malý R.), Krejčí, Dlabola, Bláha – Honců (55. Bekr), Wojcik

    V sedmém kole okresního přeboru mužů zajížděl náš tým na hřiště Jiskry Hořice. Utkání začali aktivněji domácí a hned v první minutě se dostali do zakončení, které ovšem skončilo mimo branku Malého. Za necelé dvě minuty se znovu do šance dostali domácí, kteří dobrým pohybem dělali novopackému týmu velké problémy. Střela šla opět mimo branku. Avšak do třetice se již domácí hráči prosadili. Po rozehrávce na středu hřiště poslali kolmicí mezi naše stopery svého útočníka Rubeše a ten střelou po zemi otevřel skóre utkání 1:0. Až po obdržené brance se trochu zvedl i výkon Nové Paky. Do napadání soupeře se zapojovali nejvíce útočníci Wojcik a Honců, a tím si vypracovali dvě brankové příležitosti. První nedůraznou střelu Wojcik poslal do náručí domácího brankaře a podobně dopadl i jeho druhý pokus. V prvním poločase byli domácí po fotbalové stránce jednoznačně lepším mužstvem, a také si vypracovávali více šancí k zakončení. Jejich nepřesnost, zákrok naší obrany nebo brankaře však ve vstřelení další branky zabránily. I novopačtí měli ještě několik možností, ale pokusy Krejčího, Bláhy nebo Dlaboly z trestného kopu šly mimo domácí branku. Největší šanci na srovnání stavu utkání měl v poslední minutě prvního dějství Wojcik. Vystihl malou domů hořické obrany, ale jeho střela na těžkém terénu zpomalila natolik, že ji domácí stoper z brankové čáry vykopl na rohový kop.

    Do druhého poločasu nastoupil Radek Malý s cílem rozhýbat mužstvo, které v prvních 45. minutách bylo hodně pasivní. To se povedlo, vyhrával souboje a napadal rozehrávající obránce, což přineslo z naší strany několik šancí na zakončení. Domácí ale neustále hrozili z rychlých protiútoků. V 55. minutě novopačtí zahrávali rohový kop. Ten domácí obrana odvrátila až na novopackou polovinu hřiště, kde chtěl Skořepa rozehrát míč konstruktivně. Ovšem napadající domácí hráč na hranici nedovoleného zákroku míč vybojoval přihrál na zcela osamoceného spoluhráče a ten zvýšil vedení hořických na 2:0. Za necelých pět minut se radovali ze vstřelení branky i novopačtí. Po několika nahrávkách se uvolnil Bláha a jeho přihrávku z hranice malého vápna poslal Krejčí za záda domácího brankaře. Teprve vstřelená branka přiměla novopacké k ještě větší aktivitě a začali domácí mužstvo přehrávat. Ti se od této fáze utkání soustředili na bránění výsledku a do ohrožení Malého branky se dostali sporadicky. Hráči Nové Paky zkoušeli překonat domácí obranu kombinací, která se ovšem moc nedařila, a také střelbou z dálky. Pokusy Dlaboly, Wojcika a Krejčího však branku domácích minuly. Dvě velké šance, do kterých se dostal Wojcik, zneškodnil domácí brankař. Při první šanci dobře zasáhl nohou a střelu vytěsnil na rohový kop. Při druhé byl domácím obráncem na hranici pravidel Wojcik přidržen a dobře vyběhnutého brankaře se mu překonat nepodařilo.
    Škoda ne zcela dobrého výkonu v prvním poločase, protože průběh druhého ukázal, že tým mohl na hřišti  soupeře nějaké body získat.


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka
    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace