1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Povedený vstup mužů do jarní čísti

    Po pěti měsících pauzy se o tomto víkendu rozehrála jarní část mistrovských utkání. Ještě před prvním hvizdem se pro Jičínský deník vyjádřil nový muž na lavičce Nové Paky pan Zdeněk Lukeš. „ Zatím jsem spokojený. Tým je zde podle mě dost kvalitní a ještě stále nechápu, proč se po podzimu nachází na takové příčce. Většina hráčů je v klidu schopna hrát 1.A třídu. Podmínky v Pace jsou dobré, mužstvo je mladé, takže se mi i dobře připravuje“ řekl trenér který do Nové Paky přišel z Vrchlabí, kde naposledy vedl tým v 1.A třídě. 
    První jarní utkání přisoudilo Nové Pace nelehkého soupeře a to rezervní mužstvo z nedalekého Jičína. I když se podzimní utkání  Nové pace herně povedlo body si připsal soupeř za vítězství 2:0. A tak se čekalo, zda tentokráte hostující tým svého soupeře přehraje a získá ztracené body zpět.
    Samotné utkání bylo z pohledu hostí jako den a noc. Zatím co v prvním poločase hrál hostující tým celkem pohledný fotbal v tom druhém už to byla křeč s velkým množstvím nepřesností ve všech činnostech.
    Začátek vyšel hostům dobře, již v 15. minutě se domácí dopustili nedovoleného zákroku před svým velkým vápnem rozhodčí nařídil trestný kop. K jeho zahrání se postavil Fišar a svoji střelou nedal domácímu brankaři šanci 0:1. V průběhu dalších minut první půle si obě mužstva vypracovala několik nebezpečných situací, ale ve 37. minutě se střelecky prosadili opět hosté. Svoji šanci proměnil Rosputniak. O tři minuty později se stejný hráč prosadil podruhé, tentokrát z trestného kopu. Sice jeho střela šla do prostoru kdy se pohyboval domácí brankař, ten ovšem míč neudržel a hlavní sudí po konzultaci s kolegou na pomezí rozhodl že míč již byl za brankovou čarou a hosté šli do vedení 3:0. Za tohoto stavu se šlo na poločasovou přestávku.

    Do druhého poločasu jakoby nastoupil za hosty zcela jiný tým. Hostům se od první minuty druhého dějství  nedařilo téměř nic. Navíc hned po pěti minutách se hostující obránce dopustil nedovoleného zákroku na velké vápně. Sice trochu diskutabilní situace, ale rozhodnutí bylo jasné. Trestný kop zahrával nejzkušenější hráč na hřišti, trenér domácího áčka Míra Jeník nedal brankaři šanci a snížil stav utkání na 1:3. Do 85. minuty se hrál fotbal plný nepřesností na obou stranách, téměř bez šancí. Až ve zmíněné 85. minutě dostali domácí výhodu dalšího trestného kopu a stejný hráč orazítkoval břevno, ale dorážku již za hostujícího brankaře dobíhající útočník dostal 2:3. Do konce utkání již hosté své vedení udrželi a přivezli tři cenné body ze hřiště soupeře.

    Jičín „B“ - 1.FK Nová Paka
    2:3 (0:3)

    Branky: 37.+40. Rosputniak, 15. Fišar

    Sestava: Jurčo Michal (K)-Bejr, Rosputniak, Povr, Číla, Brádle, Fišar, Machát, Bláha, Krejčí, Ulrich Tomáš Střídali: Bažík, Vrbka,Frajer, Ulrich Jan

    Zdeněk Lukeš - trenér Nové Paky:
    Z našeho pohledu utkání dvou zcela rozdílných poločasů. V prvním jsem byli lepším týmem a šli zaslouženě do tříbrankového vedení. Druhý poločas byl již z naší strany nepovedený a domácí po dvou standardních situacích snížili stav na konečných 2:3. Pro náš tým určitě tři cenné body ze hřiště soupeře.

    J. Matějka - vedoucí mužstva Jičína:
    První poločas nám herně ani výsledkově nevyšel. Soupeř byl lepším týmem a na rozdíl od nás své šance využil. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, druhou kontaktní branku jsme však zaznamenali až ke konci zápasu a neměli čas na případné vyrovnání.
     


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka
    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace