1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • První utkání mužů

    Své první utkání v krajské soutěži zajížděl tým mužů sehrát na hřiště do Poříčí u Trutnova. Tam se jim jako soupeř postavilo mužstvo TJ Jiskra Kocbeře, které je taktéž nováčkem soutěže. Z tohoto důvodu byl první zápas pro obě mužstva důležitý, jak se jim povede vstup do nového soutěžního ročníku.
    Začátek utkání byl oboustranně opatrný, ale již v 6. minutě  se do první šance dostalo mužstvo hostí, domácí však nepovolili hostům zakončit. Poté se do dvou nadějných situací dostal domácí tým. Dva rychlé protiútoky domácích však zneškodnil brankař hostí Jurčo. Hosté sice v kombinaci byli lepším týmem, ale to jen díky hře domácích, kteří se soustředili na dobrou obrannou hru a vyráželi do rychlých protiútoků. Po celý první poločas se neustále něco dělo na obou stranách hřiště, avšak změna stavu přišla až ke konci prvního dějství. Hosté po jednom z mnoha útoků, poprvé vystřelili na branku domácích ze střední vzdálenosti a o zaváhání domácího brankaře se mohl radovat Machát 0:1. Tímto výsledkem skončilo i první dějství tohoto utkání.
    Druhý poločas začal velkou šancí domácích, ale zakončení se domácímu hráči nepovedlo. V 50. minutě mohli hosté navýšit své vedení, střela Bažika z pěti metrů však branku domácích minula. Opět se potvrdilo pořekadlo „nedáš, dostaneš“. V 51.minutě se obrana hostí neshodla s brankařem a domácí hráč v klidu vyrovnal stav utkání na 1:1. Utkání se neslo stále ve stejném duchu, domácí dobře bránili a hosté měli velké problémy na jejich hru vymyslet nějakou překvapivou kombinaci. Navíc ve snaze o vstřelení branky hosté dělali podstatně více chyb a domácí nebezpečně z tohoto hrozili. Největší šanci měli domácí v 84. minutě, když centr z trestného kopu hlavičkoval domácí útočník těsně na branku hostí. Hned z protiakce se podruhé prosadili hosté. Na tři přihrávky se hostující tým dostal před velké pokutové území domácích, Bažik přihrávkou našel nabíhajícího Macháta a ten přízemní střelou poslal hosty podruhé do vedení. Poté si hosté své vedení již pohlídali a z úvodního utkání si tak připsali první tři body do tabulky.

    Jiskra Kocbeře - 1.FK Nová Paka
    1:2(0:1)

    Branky: Machát 2x

    ŽK:0:1 Bažík
    ČK : 0
    Rozhodčí: Jehlička, Špaček, Horský

    Sestava NP. Jurčo – Ulrich, Jisl, Fišar, Bláha – Brádle, Machát, Kukučka(70. Bejr), Dlabola(61. Sochor) – Rosputniak(32. Bažik), Krejčí(90. Frajer)    

    Marcel Bažik: V průměrném utkání se nakonec štěstí přiklonilo na naši stranu a my vybojovali tři body. Z naší strany si pochvalu zaslouží  střelec obou branek Machát a dále hráči Fišar a Bláha.

    výsledky zde 
    foto ze zápasu zde


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka
    4. 5. 14:15 U15: N/S Paka - Vrchlabí
    4. 5. 17:00 MužiA: Nová Paka - Stará Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace