1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Přátelské utkání mužů

    Hořice U-19 – 1.FK Nová Paka
    3 : 3 (2 : 1)

    Branky: Honců, Krejčí, Wojcik

    Sestava: Malý Miroslav – Knapp, Skořepa, Vrbka, Vais – Malý Radek, Lenfeld, Krejčí, Fajta – Bouchner,  Honců
    Střídající: Richter, Wojcik, Brádle

    Druhé přátelské utkání sehrálo mužstvo mužů na hřišti v Hořicích proti tamnímu týmu staršího dorostu, který hraje Východočeský přebor své kategorie.

    Utkání začali domácí mladíci ve svižném tempu, což dělalo našemu mužstvu veliké problémy. Domácí hráli na krátké rychlé přihrávky v pohybu, na které náš tým nebyl schopen reagovat. V prvních dvaceti minutách se z tohoto pohledu hrálo více na útočné polovině domácích, kteří se také dostávali do brankových příležitostí. Hned ve třetí minutě se dostali do první vážné situace, ale naštěstí pro náš tým, útočník domácích přestřelil branku z 11 metrů. O dvě minuty později přišla ztráta našeho týmu na půlce hřiště. Domácí dvěma rychlými přihrávkami poslali do šance jednoho z útočníků, který ztroskotal na novopackém brankaři. Stejná situace se opakovala v 15. minutě, ale střelu domácích obránce Nové Paky vytěsnil na rohový kop. Při této standardní situaci naši hráči nepohlídali náběh domácích hráčů, a ti z malého vápna hlavičkou šli do vedení v zápase 1:0. Ani po obdržené brance se obraz hry nezměnil, nepřesnosti novopackých a velký pohyb domácích hráčů vedl k tomu, že domácí měli neustále herní převahu. Ve 30. minutě se zrodila druhá branka zápasu. Po odkopu brankaře Malého prohrál novopacký hráč souboj ve středu pole, domácí na dvě nahrávky dostali míč do velkého vápna a pro nabíhajícího hráče nebyl problém vstřelit branku na 2:0. Až od tohoto okamžiku se náš tým trochu zvedl, zvýšil tlak na soupeře a naklonilo se k němu i štěstí při odražených míčích, a tak se i první šance rodily na novopacké straně. Tu první měl Bouchner, bohužel promeškal správný čas na střelu, čímž dal čas domácím na jeho zablokování. Přesto však domácí kombinačně neustále hrozili a obrana neměla oddechu. Ve 40. minutě se povedla kolmá přihrávka i novopackým hráčům. Za obránci se objevil Honců a jeho zakončení skončilo za zády domácího brankaře 2:1. Takto skončila první část zápasu.

    Druhý poločas začal podobně jako ten první. Domácí v neustálém pohybu, tentokráte však již naše obrana fungovala o něco lépe. Přesto se domácí do brankových příležitostí dostávali, ale buď nepřesně zakončili, nebo vše vyřešil brankař Malý s obranou. V 60. minutě se zrodila nejhezčí fotbalová situace zápasu. Za novopackou obranou se zjevil zcela sám domácí útočník, který z hranice velkého vápna zakončoval střelou do „šibenice“, ale velmi dobrým zákrokem brankař Malý míč vytěsnil nad svoji branku. Po zahrání rohového kopu novopacká obrana odvrátila míč, rychle přenesla hru před domácí branku, kde se nejlépe orientoval Krejčí a vyrovnal stav zápasu na 2:2. To bylo již poté, co obě mužstva prostřídala několik hráčů. Hra se odehrávala mezi oběma šestnáctkami, s šancemi, nyní již na obou stranách. Ovšem do vedení šli znovu domácí, kterým vyšel další z mnoha rychlých protiútoků 3:2. V této fázi utkání se dopouštěli chyb v rozehrávce již i domácí, a tak se po jedné z nich dostal k míči Knapp, ten přihrál na Krejčího, na jehož kolmici za obranu domácích si doběhl Wojcik a podél vybíhajícího domácího brankaře stanovil konečné skóre utkání na 3:3.

    Je třeba uznat, že domácí tým byl dobrým soupeřem a je třeba pochválit styl jejich hry, který dělal našemu týmu velké problémy.

    Nyní již mužstvo čeká pouze tréninková příprava na první mistrovské utkání nového ročníku, které odehraje doma proti rezervnímu celku z Lázní Bělohrad.

     

     

     


    Novinky

    Příští zápasy

    30. 3. 11:30 U17: N/S Paka UMT - Černíkovice
    30. 3. 12:30 U15: Rychnov n/Kn - N/S Paka
    30. 3. 16:30 MužiA: Kosičky - Nová Paka
    6. 4. 13:45 U15: N/S Paka UMT - Červený Kostelec
    6. 4. 16:30 MužiA: Nová Paka UMT - Kopidlno


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace