1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Poslední mistrovské utkání podzimu

    Tatran Hostinné – 1. FK Nová Paka/Sokol Stará Paka
    3 : 1 (2 : 0)

    Sestava: Voráček – Šídlo, Entner, Horyna, Stránský, Žlab, Fejfar, Kříž, Mandík, Svoboda, Militký, Cina, Řeháček, Wolf

    Posledním novopackým týmem, který ještě o prvním listopadovém víkendu sehrál zápas o mistrovské body, byli starší žáci. Ti zajížděli k utkání do Hostinného. Mužstvo domácích v předchozích utkáních získalo pouze o jeden bod méně než náš tým, a tak se očekával vyrovnaný zápas, který měl rozhodnout o lepším postavení v konečné tabulce.
    Do utkání vstoupil náš tým celkem dobře. Do první šance se dostali naši hráči, ale nepodařilo se jim kvalitně zakončit. V prvních 10. minutách se nám celkem dařila kombinační hra, ale bez dalších velkých šancí. O osudu utkání rozhodla 10 minuta, kdy po chybě naší obrany domácí vstřelili vedoucí branku. Od tohoto okamžiku jsme byli horším týmem. Naši hráči najednou nevěděli co a jak hrát. Přestala se dařit kombinace, domácí rychle přistupovali k našim hráčům a ti pod tlakem zmatkovali. Podobná situace jako před první brankou se opakovala ve 25. minutě. Mezi obránci se prosmýkl domácí útočník a nikým neatakován překonal Voráčka v naší brance 2:0.
    Do druhého poločasu jsem vstoupili trochu aktivněji, ale malý pohyb hráčů bez míče a nepřesné přihrávky způsobovaly, že se náš tým k brance soupeře dostával jen ojediněle. Přesto, do dvou šancí se dostal Cina, ale ani jedna brankaře domácích neohrozila. Podobně se vedlo i Militkému. V první šanci nastřelil domácího brankaře a u druhé prováhal načasování střelby a domácí obránci jej zablokovali. A tak po rohovém kopu udeřili opět domácí, když jediný domácí hráč se prosadil mezi našimi šesti obránci. Pět minut před koncem utkání se nám přeci jen podařilo vstřelit branku. Trestný kop těsně za hranicí šestnáctky zahrával Svoboda. Střela změnila směr o hráče ve zdi a dobíhající Mandík poslal míč do domácí sítě 1:3 z pohledu novopackých hráčů.
    Jak bylo uvedeno výše, utkání rozhodla 10. minuta. Od tohoto okamžiku někteří hráči jakoby ztratili motivaci a neměli chuť utkání vyhrát. Ze starších hráčů se celý zápas snažil pouze Mandík, který se ovšem utápěl ve vlastních kličkách. Dobře hráli hráči, kteří věkem ještě patří do mužstva mladších žáků, ať již Wolf, Kříž nebo Fejfar, kteří se snažili jak bylo v jejich možnostech. Ovšem hráči, kteří by měli celý tým táhnout, jako jsou Entner, Horyna, Svoboda, Cina, Militký nedokázali využít svých zkušeností a schopností a prohrávající tým svým výkonem podpořit.

    Mužstvu v jarní části budou nalosováni soupeři ve skupině o umístění o 9-15 místo.


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace