1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Sousedské derby pro hosty

     

    Sousedské derby pro hosty

     

    V devátém kole OP mužů se  pro fotbal za ideálního počasí a před skvělou diváckou kulisou  představil vedoucí tým soutěže na hřišti v sousední Staré Pace. Domácí v minulém kole vyhráli na hřišti soupeře a tak se čekalo, zda zopakují svůj výkon. Většina hráčů obou mužstev se velice dobře zná, a tak se čekalo které mužstvo svého soupeře něčím překvapí.
    Začátek utkání byl vyrovnaný a hrálo se povětšinou mezi šestnáctkami. Ve 20. minutě se do první velké šance dostali domácí, ale zakončení Dominika Rolfa šlo vysoko na branku hostí. V držení míče byl hostující tým o něco lepší, domácí obrana však fungovala celkem spolehlivě. Ve 38. minutě měli hosté výhodu zahrání trestného kopu, ke kterému se postavil Brádle. Jeho centr na zadní tyč nikým neatakován usměrnil pod břevno domácí branky Fišar a hosté šli do vedení 1:0. Za necelé dva minuty hezkou akci předvedli domácí, ale na jejím konci scházelo k zakončení Ondrovy Pavlíčkovy pár centimetrů a tak poločas skončil hubeným vedením.
    Do druhého poločasu vstoupili hosté s ještě větší aktivitou a snažili se vstřelit uklidňující druhou branku. Domácí se v této fázi utkání soustředili spíše na bránění, což se jim dařilo do 60. minuty. To si na hranici velkého vápna míč vyměnili Wojcik a Brádle a prvně jmenovaný podruhé rozvlnil síť domácí branky 2:0.
    Domácí toho již do konce utkání  směrem dopředu moc nepředvedli. Ze šancí které si hosté vypracovali se jim podařilo ještě jedenkrát skórovat. V 88. minutě svedl souboj s dvojicí domácích stoperů Radek Malý, míč se dostal za obranu domácích kam zaběhl Sochor a šikovným lobem nad padajícím Zlatníkem stanovil konečný stav utkání 0:3.

    TJ SOKOL STARÁ PAKA – 1. FK NOVÁ PAKA
    0:3(0:1)
    Branky: 38. Fišar(v zápise chybně uveden Brádle), 60. Wojcik, 88. Sochor

    ŽK: 43. Krejčí, 61. Brádle, 69. Fišar
    Rozhodčí: Šamko, Šťastný, Styblík
    Diváků: 250

    Sestava: Jurčo – Jisl(76. Bažík), Lenfeld, Vrbka, Bláha(83. Ulrich) – Brádle, Dlabola, Fišar(69. Sochor), Machát – Wojcik(76. Malý), Krejčí(59. Honců)

    Trenér Marcel Bažík: Těžký zápas(derby) ve Staré Pace jsme zvládli. Věděli jsme, že to nebude jednoduché o čem nás přesvědčil  první poločas,  který byl vyrovnaný. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme přidat branku, což se  povedlo po krásné kombinaci Brádle, Wojcik.  Po této brance Stará Paka odešla a byla jen otázka času kdy se nám podaří přidat další branku. Krásná divácká kulisa  a poděkování klukům za předvedený výkon.

    výsledky a tabulka zde


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace